Dünya Uzay Haftası
Bileşmiş Milletler tarafından 1999 yılında kabul edilen ve her yıl 4-10 Ekim tarihlerinde kutlanan Dünya Uzay Haftası kapsamında 05.10.2024-06.10.2024 tarihleri arasında astronomi ve uzay bilimleri ile ilgili etkinlikler gerçekleştirilecektir.
SAAT: 11:00-17:45
ÜCRET: Bilim merkezine girişler ücretli, etkinliklere katılım ücretsizdir. Giriş ücreti çocuklar ve öğrenciler için 7.5 ₺ yetişkinler için 10 ₺'dir.
ATÖLYE PROGRAMLARI
1.Atölye Adı: Gizemli Mineraller Deneyi
Yaş: 8+
Yer: Konya Bilim Merkezi
Açıklama: Asteroit kuşağındaki en büyük gök cismi olan cüce gezegen Ceres'te, tuz ve hidrokarbonlar içeren buzlu bir yüzeyin altında tuzlu su okyanusları bulunduğu söyleniyor. Bu tuzları mikroskop altında inceleyeceğimiz eğlenceli deneye sizleri de bekleriz.
2. Atölye Adı: Köpük Roket
Yaş: 10+
Yer: Konya Bilim Merkezi
Açıklama: Roket bilimi ile tanışıp bir roket tasarlamak ister misiniz? Farklı malzemeler kullanarak köpükten bir roket tasarlayacağız. Roketi fırlatırken nasıl çalıştıklarını, itme kuvvetini ve aerodinamik özelliklerini keşfedeceğiz.
3.Atölye Adı: Uzayda Haberleşme
Yaş: 9+
Yer: Konya Bilim Merkezi
Açıklama: Uzay Araçları Dünya ile nasıl iletişim kuruyor? Micro denetleyicileri kullanarak farklı iletişim sistemlerini öğreneceğimiz bir atölye çalışması gerçekleştireceğiz.
4. Atölye Adı: Gezegen Gezgini
Yaş: 6+ (Ebeveyn Katılımlı)
Yer: Konya Bilim Merkezi
Açıklama: Mars ya da diğer gezegenlerde kullanılan gezginlerin nasıl çalıştığını, tekerlek sistemlerini, enerji kaynaklarını ve farklı teknolojiler nasıl yer verildiğini öğrenmek ister misin? Hem atık malzemeleri hem de hayal gücünüzü kullanarak bir gezgin tasarlayacağımız bu atölyeye sizleri de bekliyoruz.
5. Atölye Adı: Ayın Yapısı
Yaş: 4+
Yer: Konya Bilim Merkezi
Açıklama: Ay'ın fiziksel özelliklerini öğrenmeye hazır mısınız? Bu atölyede Ay'ın kraterleri, dağları, vadileri gibi jeolojik oluşumları incelenecek ve Ay'ın katmanları hakkında bilgi edineceksiniz.